O Nama

Informer365.info

Dobro došli na web stranicu:

www.Informer365.info

Sajt 

Informer365.info se plasirao na web scenu 2017 godine i od tada zauzima mjesto, kao što i samo ime kaže, najinformativnijeg sajta na Balkanu i šire.

Ciljevi našeg sajta su:

– Prije svega, konstantno i vremenski tačno prenošenje Alternativnih lijekova za sve vas, lijekova koji se nalaze u našim baštama, mnogobrojne čajeve i slišno.
– urednost i čitkost naših, Vama najdražih objava,
– postignuće velikog broja dnevnih posjetitelja,
– stvoriti virtualnu zajednicu ljudi putem našeg sajta,
– rezultat koji če nam svima dokazati da se trud isplati.

Nadamo se da će se naše ideje i ciljevi realizovati, te da čete, kao i tim Inovativnog sajta, uživati u našem radu.

 

Ova web stranica predstavlja Portal namjenjen svim ljudima dobre volje, za sve otvorene i znatiželjne
umove, namjenjen svim generacijama sa fokusom na bezvremenske i životne teme.

Sajt je vlasništvo grupe mladih ljudi,entuzijasta, koji imaju za cilj prije svega da široj društvenoj
zajednici predstave vedriju stranu života, bez sumnornih vijesti, crne hronike, nemoralnih sadržaja.
Isključiva nam je želja da Vam ponudimo korisne i praktične potrebne informacije i savjete.

Nadamo se da ćete u okviru naše web stranice pronaći nešto korisno i zanimljivo za Vas i vaše bližnje.

Budite slobodni da nas kontaktirate putem e-maila Informer365@gmail.com stojimo Vam na raspolaganju za sve Vaše savjete, prijedloge
i sugestije, kako bismo iz tog dijaloga izašli još bolji.

Poznata poslovica kaže „U zdravom tijelu zdrav duh“. Još od djetinjstva primamo poruke o tome što je dobro za naše zdravlje i naučili smo kako je doručak najvažniji obrok u danu, čistoća je pola zdravlja, zube treba prati nakon svakog obroka, poželjno je baviti se fizičkom aktivnošću i brinuti o zdravoj prehrani.

Pravilna i zdrava prehrana znači konzumiranje različitih vrsta namirnica kao što su meso, riba, perad, te razne vrste svježeg zelenog povrća i voća koji su bogate vitaminom C. Kao što naše tijelo zahtijeva dnevnu potrebu za hranom, isto tako trebamo u naš organizam unijet dnevne količine vode. Za naš imunološki sistem i općenito zdravlje važno je da se bavimo tjelesnom aktivnošću. Sve navedeno je neizbježno ako želimo dugo ostati zdravi.

Tokom života stičemo različite navike koje mogu pospješiti zdravlje ili ga narušavati. Navike se stiču svjesno i nesvjesno, a nastaju na isti način – čestim ponavljanjem koje kroz neko vrijeme postane automatsko. Nijedna navika ne nastaje odjednom već je rezultat mnogobrojnih ponavljanja. Zdrava prehrana i tjelovježba također može postati naša zdrava navika ako ustrajemo u tome dovoljno dugo.

Alternative365.com uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informisati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde. Portal svojim tekstovima ukazuje na aktuelne probleme u različitim oblastima, s ciljem pozitivnih društvenih promjena, ali prije svega afirmiše pozitivne vrijednosti, ljude i događaje koji doprinose stvaranju zdrave i pozitivne atmosfere u društvu. Sadržaj portala se od nastanka do danas konstantno povećavao i napredovao. Alternative365.com je jedan od malobrojnih portala u Bosni i Hercegovini koji ima profesionalnu redakciju po uzoru na tradicionalne medije, dopisnike u svim većim gradovima BiH, proizvodi vlastiti sadržaj ili ga legalno kupuje od novinskih i fotoagencija. Danas se na Alternative365.com objavi oko 50 vijesti dnevno. Alternative.com je vjerovatno jedini nezavisni internet medij u Bosni i Hercegovini iza kojeg ne stoji nijedna politička opcija, nevladina organizacija ili marketinška agencija, pa je sadržaj našeg portala i zbog toga najprivlačniji našim čitateljima.

 

 

Srdačno Vaši.

TIM Informer365.info

 

USLOVI KORIŠTENJA

Dobrodošli na web stranice Informer365.info Naša stranica  omogućuje vam korištenje sadržaja pomenutog portala koje je podložno niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge web stranice Informer365.info

Korištenjem bilo kojeg dijela web stranice Informer365.info te svih njenih dijelova  smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ovog web resursa te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo za ličnu upotrebu i na vlastitu odgovornost.

Autorska prava

Informer365.info polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, foto, vizualne, video i audio materijale). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web stranice, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava Informer365.info i podložno je tužbi.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Informer365.info zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Linkovi na druge web stranice

Informer365.info portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, te linkova na vanjske izvore informacija. Sve sadržaje web stranice Informer365.info koristite na vlastitu odgovornost i Informer365.info ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i van web portala Informer365.info isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Informer365.info ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svojim web resursima.

Zaštita privatnosti

Informer365.info portal poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke iz procesa eventualne registracije, te ostale podatke o korisniku, Informer365.info neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom. Podaci o korisnicima koji su dostupni putem društvenih mreža a koji se nalaze na portalu Informer365.info su isključivo odgovornost svakog pojedinačnog korisnika koji nivo privatnosti sam reguliše na kanalu društvenih medija.

Informer365.info može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tokom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru). Ove podatke Informer365.info koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.

Obaveze korisnika

Korisnicima Informer365.info portala, Twitter profila, Facebook stranice, YouTube kanala i Soundcloud profila strogo je zabranjeno:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće BiH i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
  • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
  • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.

Informer365.info zadržava pravo brisati komentare ili blokirati profil bez prethodne najave ili/i objašnjenja.

Pravila komentiranja

Komentari objavljeni na Informer365.info platformama (web portal, Twitter, Facebook, Soundcloud i YouTube) ne odražavaju stav vlasnika i uredništva. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja.

Izmjene uvjeta korištenja

Informer365.info zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovorna za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

 

POLITIKA PRIVATNOSTI

 

Prihvatanje uslova korištenja

Molimo Vas da pažljivo pročitate uslove korištenja prije samog korištenja ove web-stranice. Pristupanjem web-stranici i korištenjem materijala s web-stranice, obvezujete se prihvatiti navedena pravila korištenja. Ukoliko se ne slažete s ovim pravilima korištenja, molimo Vas da ne koristite informacije sa ove web-stranice. Informer365.info

Politika privatnosti

Prilikom prijave na mailing listu i korištenja drugih interaktivnih dijelova web-stranice Informer365.info web-aplikacija na kojoj je napravljena web-stranica prikuplja podatke o korisnicima stranice. Podaci prikupljeni ovim putem (e-mail adrese i sl.) isključivo će biti korišteni za kontaktiranje s korisnicima putem mailing liste i ni pod kojim uslovima neće biti dati na korištenje trećoj strani. Odgovornost za tačnost informacija o ličnim podacima snose korisnici stranice.

Odricanje od odgovornosti

Ukoliko u skladu sa zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini Informer365.info  ima obvezu objavljivati određene informacije na svojoj web-stranici, pa je odgovorno za sadržaj informacija dostupnih javnosti. U slučaju objave informacija, materijala ili drugih sadržaja na web-stranici, čija objava nije propisana zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini, nastoji osigurati da su informacije na web-stranici potpune i tačne. Ipak,  ne snosi odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu koja može nastupiti kao posljedica korištenja ili nemogućnosti korištenja dokumenata, informacija, materijala ili sadržaja s web-stranice, ili za posljedice odluka donesenih na temelju njih. Informer365.info se ne protivi navođenju poveznice na web-stranicu , pod uslovom da sadržaji s web-stranice nisu izmijenjeni i/ili iskrivljeni.

Izmjena i dopuna sadržaja

Informer365.info zadržava pravo izmjena i dopuna sadržaja   bez prethodne najave. Informer365.info redovito se ažurira.

Autorska prava

Informer365.info zadržava autorsko pravo  i kompletan sadržaj te stranice, osim ako nije izričito naznačeno drugačije. Dopušteno je korištenje i citiranje materijala sa stranice, uz uslov obveznog navođenja Informer365.info kao izvora informacija i navođenja poveznice Informer365.info. Sadržaj informacija preuzetih s web-stranice ne smije biti mijenjan ili brisan. Materijal s ove web-stranice zabranjeno je koristiti u komercijalne svrhe.